Over

Met passie voor kwaliteit(sbeheersing), processen en communicatie ben ik in 2003 2-advise begonnen. In de eerste jaren voornamelijk actief op het gebied van het in kaart brengen van de klantbeleving voor zakelijke dienstverleners. Sinds 2006 verder gespecialiseerd op het gebied van kwaliteitsbeheersing binnen mkb-accountantskantoren. Sinds die tijd heb ik bij ruim 120 mkb-accountantskantoren een stelsel van kwaliteitsbeheersing geïmplementeerd. Dit van samenstelpraktijken tot en met accountantsorganisaties die wettelijke controleopdrachten uitvoeren. Voor ruim 60 daarvan draag ik tot op de dag van vandaag zorg voor het beheer en het up-to-date houden van het stelsel van kwaliteitsbeheersing.

De klantenkring is divers qua omvang; van eenpitters tot en met mkb-accountantskantoren met meer dan 300 medewerkers. Eén ding heeft hebben zij gemeen, de wens om zaken goed op orde te hebben als het gaat om het naleven van wet- en regelgeving en het leveren van kwaliteit. Dit om met goed gevolg de periodieke kwaliteitstoetsingen vanuit de Raad voor Toezicht (RvT van de NBA ), de SRA of de AFM te doorstaan.

De slogan van 2-advise, ‘als het om kwaliteit draait’, is tweeledig; enerzijds omdat de dienstverlening altijd in het teken staat van kwaliteitsbeheersing, anderzijds omdat kwalitatief hoogwaardige dienstverlening wordt geleverd zoals blijkt uit de reviews van ruim 30 klanten zoals hier opgenomen.

Naast de werkzaamheden voor mkb-accountantskantoren, vervul ik sinds 2006 vanuit 2-advise de rol van externe projectmanager voor Novak met betrekking tot het Novak Kwaliteitssysteem. Als externe projectmanager ben ik verantwoordelijk voor de aansturing van het redactieteam, de ontwikkeling van updates en de afstemming met softwareleveranciers met betrekking tot zogenoemde ‘Novak dossiertemplates’ zodat ook deze qua content up-to-date blijven.

Tot slot publiceer ik met enige regelmaat in diverse media voor accountants zoals in het Accountantsmagazine, op Accountant.nl en op Accountancyvanmorgen.nl. Zie hier het overzicht met publicaties.